Specialisten

Bij Hartcentrum Nijmegen wordt u geholpen door een team van professionals uit CWZ en het  Radboudumc. Dit bestaat uit cardiologen, echolaboranten, gespecialiseerde verpleegkundigen en doktersassistenten.

cardioloog specialisten intake | Hartcentrum Nijmegen

Cardiologen

Cardiologen Marc Gomes van CWZ en Marc Brouwer van het Radboudumc vertellen in De Gelderlander over de unieke samenwerking tussen deze twee ziekenhuizen in deze nieuwe voorziening. (Bron: interview in De Gelderlander.)

Cardioloog Marc Gomes

Hoe erg is het met de wachtlijsten? Marc Gomes: ,,Een wachtlijst bestaat uit mensen die relatief stabiel zijn en mensen die wat meer haast hebben en op onderzoek wachten. Mensen die snel zorg nodig hebben, krijgen die altijd. Dat kan ten koste gaan van stabiele patiënten. Die moeten dan langer wachten. Soms negentig dagen, ongeveer drie maanden. Wij willen juist die groep niet meer laten wachten. Want dat geeft veel onzekerheid.”

Cardioloog Marc Brouwer

Wat kun je verwachten als je een afspraak hebt? Marc Brouwer: ,,Je krijgt een klein palet aan onderzoeken: een hartfilmpje, echo, fietstest, op één dag. En je gaat naar huis met een diagnose en behandelplan. Alle apparatuur is nieuw. De verpleegkundigen en cardiologen komen van allebei de ziekenhuizen. Het team dat op een willekeurige werkdag aanwezig is, bestaat naast de cardioloog uit onder anderen een verpleegkundige, doktersassistent en hartfunctielaborant. Die zien ongeveer tien patiënten per dag.”

Wie gaat door naar het CWZ en wie naar het Radboudumc? Marc Brouwer: ,,De verwachting is dat de meeste patiënten met een behandelplan terug kunnen naar de huisarts. En een heleboel kan gewoon in CWZ. Maar soms gaat het om bijvoorbeeld een hoogbejaarde mevrouw, die niet meer goed geopereerd kan worden aan de hartklep, maar wel een speciale ingreep kan krijgen die alleen het Radboudumc kan doen. Het voordeel van deze samenwerking is ook dat wij van elkaar weten wie welke specialiteit heeft en waar welke wachtrij is. We kunnen nu makkelijker schakelen.”

Bron: De Gelderlander (24 juni 2018)

Contact

Op deze website vindt u meer informatie over aandoeningen van het hart en over onderzoeken. Heeft u vragen of wilt u een afspraak? Neem contact met ons op.

Afspraak

Heeft u twijfels over uw hart? We helpen u graag. Een afspraak aanvragen is eenvoudig.

Afspraak maken