Patiënten

Snel duidelijkheid, dat is belangrijk voor patiënten met hartklachten. Bij Hartcentrum Nijmegen wordt u onderzocht door de cardiologen van CWZ en het Radboudumc.

Wie kan terecht bij Hartcentrum Nijmegen?

U kunt bij Hartcentrum Nijmegen terecht als u last heeft van niet-acute aandoeningen van het hart: hartritmestoornis,  pijn op de borst of hartruis.

U kunt niet bij ons terecht met acute hartklachten. In zulke spoedgevallen gaat u naar de spoedeisende hulp of de eerste harthulp van een ziekenhuis. Ook als u al langer hartproblemen heeft en al onder behandeling bent bij CWZ of het Radboudumc, kunt niet bij ons terecht. U gaat dan naar het ziekenhuis waar u al onder behandeling bent.

Voordelen voor patiënten

  • Meerdere onderzoeken achter elkaar tijdens dezelfde afspraak.
  • Diagnose en behandeladvies op 1 dag.
  • Direct na uw bezoek krijgt uw huisarts een brief met alle uitslagen.
  • Als u na de diagnostiek een behandeling nodig heeft, wordt u in CWZ of het Radboudumc doorbehandeld. Als het nodig is, kunt u al dezelfde dag terecht.
  • De behandeling sluit direct aan op de onderzoeken van het Hartcentrum Nijmegen.
  • Onderzoeken hoeven niet opnieuw gedaan te worden.
  • Deze zorg valt onder de basisverzekering en wordt dus vergoed. Heeft u een budgetpolis? Dan geldt voor u mogelijk een afwijkende vergoedingsregeling. Wij adviseren u eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Diagnose en behandeladvies op 1 dag

U krijgt op dezelfde dag gelijk een diagnose en behandeladvies. Op basis van deze uitslag verwijst onze arts u door. Dit houdt in:

  • zijn uw klachten eenvoudig te verhelpen en kan uw huisarts de behandeling uitvoeren? Dan wordt u terugverwezen naar uw huisarts.
  • is er vervolgonderzoek of een uitgebreidere behandeling nodig? Dan wordt u doorverwezen naar een van de aangesloten ziekenhuizen, CWZ of het Radboudumc. Vaak kunt u hier snel terecht, soms is behandeling dezelfde dag al mogelijk.

Een afspraak maken is heel eenvoudig

Voor onderzoek bij Hartcentrum Nijmegen is een verwijzing van uw huisarts nodig. Zodra uw huisarts die verwijzing afgeeft, krijgen wij automatisch bericht van uw komst. We maken dan een afspraak met u. Kijk hoe we eenvoudig een afspraak met u maken.